Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
8:50 am

TUŽNA VIJEST Preminuo Silvije Škare Braco, splitski glazbenik i slikar

Piše M.K.

Umro je Silvije Škare Braco, splitski glazbenik, talentirani gitarist i slikar. 

‘Svirali smo zajedno u L.B.Blues Bandu (1981.-1984.), kasnije je svirao u bendu Kineski zid 2, a snimio je i solo gitare na prvim albumima Dina Dvornika i Gibbonija. Jedne od prvih demo snimki Daleke obale bile su u njegovom studiju garaži, njegova je uvodna gitarska tema u Sušac bluesu. Još kasnije svirao je s Vucom i Thompsonom. Bio je jedno vrijeme aktivan kao studijski snimatelj, producent i ton majstor dok se nije povukao iz glazbenog biznisa u svoje Biorine poviše Trilja. Jedan je od junaka knjige Našao sam dobar bend. 

Zadnji put smo se duže družili kad smo 2017.došli s Ericom Sardinasom na njegovo imanje dan prije prvog Thrill Blues Festivala. Dijamant koji se nije dao brusiti.

Laka ti zemlja prijatelju, zasvirajte ti i Denko gore nešto naše’, napisao je njegov kolega i prijatelj Boris Hrepić Hrepa na Facebooku.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)