Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:35 pm

RECEPT Frangipane – krema od badema

Piše M.K.

Frangipane je slatka krema od badema koja se koristi kao nadjev za peciva, kolače i torte ili kao podloga za tartove, pite i druge slastice. Ovo je prilično jednostavan recept i odlično je početno mjesto ako želite naučiti više o tradicionalnim francuskim slasticama. Iskoristite ga kao sloj u jednostavnom tartu sa svježim voćem ili pekmezom, piše Index.

Sastojci

60 g omekšalog maslaca

50 g šećera

50 g bademovog brašna

1 jaje, veliko

¾ žličice ekstarka vanilije

1 žlica glatkog brašna

Priprema

Stavite maslac zagrijan na sobnu temperaturu i šećer u zdjelu i dobro ih izradite uz pomoć pjenjače ili miksera.

Zatim dodajte bademovo brašno i sve dobro promiješajte kako bi se sjedinilo.

Uz lagano miješanje dodajte ekstrakt vanilije i jaja.

Za kraj dodajte brašno i sve dobro sjedinite.

Pripremljeni frangipane iskoristite kao nadjev za peciva, torte ili kolače ili iskoristite kao podlogu za tart. Frangipane se uvijek mora termički obraditi prije konzumacije.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)