Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:30 am

STRAŠNA EKSPLOZIJA U AZIJI ‘Udar se osjetio 30 kilometara daleko’

Piše M.K.

Ogromna eksplozija, nakon koje je uslijedio veliki požar, dogodila se u četvrtak rano ujutro u skladištu u glavnom gradu Uzbekistana Taškentu, piše Dnevnik.hr.

Društvenim mrežama kruži nekoliko snimaka koje pokazuju ogroman stup vatre i dima koji sukljaju noćnim nebom, javljaju novinske agencije Reuters i AFP pozivajući se na izvješća lokalnih medija.

Eksplozija se dogodila u skladištu u blizini zračne luke u Taškentu, javlja Reuters pozivajući se na lokalnu novinsku stranicu Daryo.

U ovom trenutku nema izravnih izvješća o žrtvama.

U komentarima na društvenim mrežama neki od korisnika kažu da se udar nakon eksplozije osjetio i 30 kilometara daleko. 

Ruska državna novinska agencija Tass, pozivajući se na Ministarstvo unutarnjih poslova Uzbekistana, objavila je da je požar izbio u jednom od skladišta u gradskoj četvrti Sergeli nakon što je objekt pogodio grom.

Skladište je bilo u vlasništvu Inter Logistics LLC, priopćilo je ministarstvo, a prenosi Tass.

Čini se da letovi nisu prekinuti te da je zračni promet iz međunarodne zračne luke u Taškentu tijekom noći i u četvrtak ujutro po lokalnom vremenu tekao normalno, pokazuju podaci Flightradar24.

S gotovo 3 milijuna stanovnika Taškent je najveći grad u srednjoj Aziji, bivšoj sovjetskoj državi.

The Ministry of Emergency of Uzbekistan reported that Firefighters managed to localize the fire at 5:02 am, and has continued to extinguish it.

In turn, the Ministry of Internal Affairs of Uzbekistan reported on their Telegram channel that the fire occurred due to a… pic.twitter.com/KXRERuSVD3

— Russian Monitor (@mperomedia) September 28, 2023

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)