Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:55 am

STRAVA U MEKSIKU Na ulicama grada pronađena raskomadana tijela

Piše M.K.

Osakaćeni ostaci desetak ljudskih tijela pronađeni su razbacani po Monterreyu, gradu na sjeveru Meksika, a poruke uz otkrivene ostatke daju naslutiti da su žrtve ubijene u sklopu čistke unutar bande.

Monterrey je industrijska i poslovna prijestolnica Meksika i sjedište mnogih velikih tvrtki, a ranije ove godine Tesla je najavila da će otvoriti veliku tvornicu automobila u gradu sljedeće godine, piše Dnevnik.hr.

Do otkrića raskomadanih tijela na sedam odvojenih mjesta diljem Monterreya došlo je nakon pada razine nasilja posljednjih godina.

Početkom 2010-ih brojni narkokarteli borili su se za kontrolu nad gradom, a da bi zastrašili suparnike, vješali bi tijela na mostove ili ostavljali dijelove tijela pored simbola kojima su upozoravali neprijatelje. 

Poruke je potpisao Cartel del Noreste (Sjeveroistočni kartel), piše BBC, a policija je objavila kako kartel iz susjedne države Tamaulipas stoji iza bacanja tijela. Smatra se da je Sjeveroistočni kartel, sa sjedištem u Tamaulipasu, nastao iz zloglasnog narkokartela Zetas.

Vođu Juana Gerarda Treviña Cháveza uhitile su meksičke sigurnosne snage u ožujku prošle godine i deportirale u Sjedinjene Države. Čini se da su se od tada suparničke bande pokušale infiltrirati u kartel koji je vodio.

Osim trgovine drogom, Sjeveroistočni kartel terorizira migrante u državama Nuevo Laredo i Tamaulipas. Otima migrante koji putuju kroz Meksiko u Sjedinjene Države i od njihovih obitelji traži tisuće dolara da ih pusti žive.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)