Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:25 pm

RECEPT Piletina u lisnatom tijestu

Piše M.K.

Hrskavo lisnato tijesto punjeno je sočnim nadjevom s kockicama pilećeg filea, kukuruzom, slaninom i šampinjonima. Najbolje je dok se jede toplo, kaže Index.

Sastojci

400 g pilećeg filea, narezanog na kockice

1 glavica crvenog luka

2 žlice ulja

2 češnja češnjaka

2 žlice peršina

100 g dimljene slanine

250 g šampinjona

Sol i papar po ukusu

100 g kukuruza iz konzerve

500 g lisnatog tijesta

Priprema

Nasjeckajte luk, zagrijte ulje i popržite ga u većoj tavi. Nasjeckajte slaninu te ju dodajte luku, zatim očistite i nasjeckajte gljive pa i njih dodajte u tavu.

Nasjeckajte češnjak pa ga dodajte u tavu, zatim dodajte meso. Dodajte kukuruz, dobro izmiješajte, posolite, popaprite, dodajte peršin te ponovno izmiješajte. Gotovu smjesu ostavite da se ohladi.

Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto te odrežite nekoliko trakica. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

Smjesu s mesom prebacite na tijesto i zarolajte. Pekač nauljite, stavite roladu i ukrasite ju trakicama tijesta koje ste prethodno odrezali.

Ubacite u pećnicu i pecite 35 minuta. Poslužite uz salatu, tartar ili bilo koji umak po želji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)