Hrskavo lisnato tijesto punjeno je sočnim nadjevom s kockicama pilećeg filea, kukuruzom, slaninom i šampinjonima. Najbolje je dok se jede toplo, kaže Index.
Sastojci
400 g pilećeg filea, narezanog na kockice
1 glavica crvenog luka
2 žlice ulja
2 češnja češnjaka
2 žlice peršina
100 g dimljene slanine
250 g šampinjona
Sol i papar po ukusu
100 g kukuruza iz konzerve
500 g lisnatog tijesta
Priprema
Nasjeckajte luk, zagrijte ulje i popržite ga u većoj tavi. Nasjeckajte slaninu te ju dodajte luku, zatim očistite i nasjeckajte gljive pa i njih dodajte u tavu.
Nasjeckajte češnjak pa ga dodajte u tavu, zatim dodajte meso. Dodajte kukuruz, dobro izmiješajte, posolite, popaprite, dodajte peršin te ponovno izmiješajte. Gotovu smjesu ostavite da se ohladi.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto te odrežite nekoliko trakica. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Smjesu s mesom prebacite na tijesto i zarolajte. Pekač nauljite, stavite roladu i ukrasite ju trakicama tijesta koje ste prethodno odrezali.
Ubacite u pećnicu i pecite 35 minuta. Poslužite uz salatu, tartar ili bilo koji umak po želji.
Komentari (2)
Hi everyone!