Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:05 pm

RECEPT Domaća Nutella

Piše M.K.

Najpoznatiji i svima najdraži namaz od čokolade i lješnjaka, Nutella, ideja je talijanskog slastičara Pietra FerreraIndex donosi recept kako da ju napravite doma, za manje od pola sata i još k tome zdraviju verziju od kupovne. 

Sastojci

300 g lješnjaka

2 žlice kokosovog ulja, rastopljenog

4 žlice javorovog sirupa ili nekog drugog prirodnog sladila

4 žlice nezaslađenog kakaa

120 ml zobenog ili nekog drugog biljnog mlijeka

prstohvat soli

Priprema

Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega dodajte lješnjake. Stavite u pećnicu na 15 minuta. 

Vruće lješnjake stavite u kuhinjsku krpu pa ih rukama protrljajte da im skinete ljusku. Bitno je skinuti što više ljuske jer ona daje gorak okus. 

Tople lješnjake prebacite u blender i blendajte u intervalima dok ne dobijete glatki namaz.

Na laganoj vatri rastopite kokosovo ulje pa pomiješajte s javorovim sirupom, kakaom, mlijekom i soli. Dodajte u blender i kratko blendajte. Ako želite malo rjeđi namaz dodajte još 2 žlice mlijeka.

Dobiveni namaz prebacite u staklenku i čuvajte u hladnjaku. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)