Pollo alla cacciatora ili piletina na lovački je tradicionalno talijansko jelo s pirjanom piletinom, povrćem i gljivama u umaku od rajčice i začinskog bilja, piše Index.
Sastojci
1 cijelo pile, rasječeno
32 g brašna
1 žličica soli
1 žličica papra
3 žlice maslinovog ulja
1 luk, nasjeckan
1 paprika babura, nasjeckana
250 g šampinjona, narezanih
3 češnja češnjaka, protisnutog
60 ml suhog crnog vina
130 ml pilećeg temeljca
800 g sjeckane rajčice iz konzerve
2 žličice mediteranske mješavine začine
2 žličice balzamičnog octa
2 žlice šećera
kora parmezana
ribani sir
peršin, sitno nasjeckan
Priprema
Komade piletine pospite brašnom i polovicom soli i papra, zatim ih uvaljajte u brašno.
Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri u velikom loncu s debelim dnom. Dodajte komade piletine i pecite ih oko 3 minute sa svake strane ili dok ne porumene. Pustite ih da se lijepu zapeku bez previše diranja. Piletina će se kasnije nastaviti kuhati u umaku, sad želite samo postići lijepu zlatno smeđu koricu.
Izvadite komade piletine iz lonca i stavite ih sa strane, a ulje ostavite u tavi.
U isti lonac dodajte luk, papriku, gljive i češnjak. Po potrebi dodajte još ulja. Pirjajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju i ne porumene.
Dodajte bijelo vino i pileći temeljac, pa drvenom kuhačom ostružite komadiće s dna lonca i miješajte.
U lonac dodajte zgnječenu rajčicu, začine, balzamični ocat, šećer i koricu od parmezana. Dodajte ostatak soli i papra i promiješajte da se sve skupa sjedini.
Dodajte komade piletine natrag u tavu. Pokrijte poklopcem i kuhajte na laganoj vatri najmanje 45 minuta ili najviše 2 sata. Kušajte i po potrebi dodajte još soli i papra.
Ukrasite naribanim parmezanom i svježe nasjeckanim peršinom, te dodajte još jednu kapljicu balzamičnog octa.
Poslužite uz domaći kruh ili tjesteninu.
Komentari (2)
Hi everyone!