Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
11:38 am

DODIK: Sve Srbe na Balkanu treba ujediniti u jednu državu

Piše N.M.

Milorad Dodik smatra da Srbi u ovom stoljeću  trebaju formirati jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora.

Predsjednik RS je rekao da treba napraviti veliki svesrpski sabor na kojem će biti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski patrijarh i ljudi iz dijaspore koji nešto znače i s kojeg će se poručiti da je ‘ovo jedinstven srpski narod koji hoće biti u jedinstvenoj državi’, prenosi Raport.ba.

On je naveo da jedinstvenu državu treba formirati demokratskim putem i političkim mjerama, a ne ratom i ostaviti budućim generacijama.

‘Živimo u doba kad će za nekoliko godina ili desetljeća morati napraviti nova konfiguracija svijeta, Srbi tu ne smiju biti zatečeni već sada trebamo reći da u ovom stoljeću hoćemo jedinstvenu državu koju čine Srbija, RS, ako bude takva demokratska odluka, i Crna Gora’, rekao je Dodik za Sputnjik.

On je dodao da Srbi nemaju namjeru ratovati, ali nemaju namjeru ni dozvoliti da netko gazi po njima. Dodik je naveo da zato podržava moć koju je Srbija izgradila u posljednje vrijeme – vojnu, političku, ekonomsku, financijsku, navodeći da nitko ne može osporiti da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio Srbiju, postavio je na neko drugo mjesto nego što je bila prije 10 – 15 godina.

On je rekao da ‘RS braneći svoju imovinu, brani temelje svog postojanja i poručio da se mora poštovati ustavni poredak’.

Na pitanje gdje je ta linija kad će se reći ‘dosta, sad idemo na samostalnost RS’, Dodik je ocijenio da se RS približava toj liniji, prenosi RTRS.

Dodik je naveo da zapadnjaci hoće sve personalizirati i odvojiti njega od RS jer im smeta sinergija između toga što on vodi politiku i onoga što jeste RS.

Na pitanje da li misli da će Srbija u vremenima koja dolaze uspjeti obraniti  Kosovo, Dodik je odgovorio da srpska nacionalna i državna politika moraju ostati posvećeni ovom pitanju.

‘Vučić je to pitanje vratio na međunarodnu scenu kroz procese pregovaranja, ali i kroz proces povlačenja priznanja Kosova od značajnog broja zemalja’, dodao je Dodik.

Dodik je naglasio da je ‘svijet u neredu, a da je RS stabilna’.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)