Miris kiflica je u zraku. Index donosi recept za one najbolje, pamuk kiflice.
Sastojci
700 g glatkog brašna
15 g soli
15 g šećera
8 g suhog kvasca
45 ml suncokretovog ulja
80 g maslaca
200 ml toplog mlijeka
180 g čvrstog jogurta
nadjev po želji
mlijeko za premazivanje
razmućeno jaje za premazivanje
Priprema
Rastopite maslac. Dodajte ulje, mlijeko, šećer, sol, jogurt, suhi kvasac te promiješajte.
U zdjelu u kojoj ćete mijesiti tijesto dodajte polovinu brašna, pa dodajte tekući dio s maslacem.
Promiješajte te dodajte ostatak brašna. Napravite tijesto, bit će malo mekano, što je ok. Nemojte dodavati brašno. Tijesto ostavite da odmori cca 40 minuta.
Nakon toga, podijelite tijesto u 18 kuglica. Njih razvaljajte u pravokutnike, a na rub stavite namaz po želji.
Zarolajte ih i premažite mlijekom. Ostavite ih da se dignu cca 30 minuta, nakon toga premažite ih jajem.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 cca 30 minuta, tj. kad dobiju smećkastu boju su gotove.
Nakon pečenja još vruće, ako želite, premažite maslacem.
Komentari (2)
Hi everyone!