Paklene pancerote su jelo u kojem se punjeno dizano tijesto prži u ulju, piše Index.
Sastojci
Tijesto
800 g glatkog brašna
200 ml mlijeka
300 ml vode
10 g suhog kvasca
10 g soli
15 g meda
Nadjev
500 g sira goude / cheddara
400 g kuhane šunke
200 ml pasirane rajčice
¼ žličice origana
10 kapi Brutalero Yellow ljutog umaka
Prženje
400 ml biljnog ulja
Priprema
800 g brašna trebate pomiješati mlijekom i vodom. Prethodno trebate u zagrijano mlijeko dodati suhi kvasac, sol i med.
Kada se suhi i mokri sastojci pomiješaju i kad zamijesite glatko tijesto, ostavite ga da se digne sat vremena.
Prije nego što tijesto razvaljate na debljinu od 1 cm, trebate pripremiti sastojke za nadjev.
Sir i šunku fino nasjeckajte te pasiranu rajčicu, origano i ljuti umak umiješajte u jednu zdjelicu.
Tijesto prije prženja razvaljajte na 1 cm debljine te razrežite na pravokutnike koje ćete puniti nadjevom.
Na razrezano tijesto stavite nadjev te preklopite na pola kako bi se pancerote zatvorile.
Pržite na ulju 2 do 3 minute sa svake strane na srednje jakoj vatri. Servirajte vruće!
Komentari (2)
Hi everyone!