Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:06 am

Engleska je jedina momčad koja je u četvrtfinale došla bez dobivenog žutog kartona

Engleska je jedina momčad koja je u četvrtfinale Svjetskog prvenstva došla bez dobivenog žutog kartona, te stoga ni jednome igraču ne prijeti propuštanje polufinala u slučaju žutog kartona u četvrtfinalu.  Engleze očito muče crveni kartoni s ranijih Svjetskih prvenstava koji su ih koštali ispadanja.

Prisjetimo se, 1998. godine je David Beckham dobio crveni karton u 47. minuti pri rezultatu 2:2 u osmini finala u susretu protiv Argentine. U nastavku nije bilo golova, ali su na penala Argentinci prošli dalje. Na SP 2006. godine, Wayne Rooney je u 62. minuti četvrtfinalnog susreta protiv Portugala dobio crveni karton pri rezultatu 0:0. Do kraja nije bilo golova, ali su opet Engleze prolaza koštali penali.

– Izbornik Gareth Southgate nam je naredio da ni slučajno ne smijemo dobiti crveni karton. Nepotrebni žuti kartoni zbog napucavanja lopte ili svađanja sa sucima su strogo zabranjeni. Naravno da nekad treba napraviti taktički faul i dobiti žuti karton, ali mi ga do sada imali potrebe raditi, i sad nam ni jednome igrače ne prijeti propuštanje polufinala u slučaju žutog kartona. Što se toga tiče, stvarno smo disciplinirana ekipa – izjavio je branič Engleza Kieran Trippier.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)