Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:00 am

RECEPT Francuska salata sa sastojkom koji je podijelio javnost

Piše A. A.

Francuska salata nezaobilazan je dio blagdanskog jelovnika. Postoje brojni recepti za njenu pripremu, a obuhvaća uglavnom iste osnovne namirnice. Međutim u pojedinim varijantama u jelo se stavlja i – jabuka.

Redovito se vode rasprave je li jabuci mjesto u francuskoj salati – javnost je sasvim podijeljena. No neosporno je da ona doprinosi hrskavosti i kiselosti. Donosimo, stoga, jednostavan recept u koji je ipak svrstana. 

Sastojci:

– 450 g zamrznute mješavine graška i mrkve

– 300 g krumpira

– 200 g kiselih krastavaca

– 2 jaja

– 360 g majoneze

– četvrtina kisele jabuke

– 2 žlice kiselog vrhnja

– 1 žličica senfa

– sol i papar. 

Priprema:

U kipuću, posoljenu vodu ubacite vrećicu zamrznute mješavine povrća (graška i mrkve). Kuhajte 10-15 minuta. 

Istovremeno u drugoj posudi u hladnu, posoljenu vodu stavite kuhati neoguljeni krumpir. 

Skuhajte i jaja te ih nasjeckajte na sitne kockice.

Ocijedite grašak i mrkvu, krumpir ogulite i narežite na sitne komade kad se ohladi. Potom na sitne kockice narežite jabuku. 

U drugoj posudi pomiješajte majonezu, vrhnje, senf, sol i papar. 

Dodajte kisele krastavce i sve zajedno izmiješajte.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)