Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:00 pm

RECEPT Cheeseburger složenac

Piše N.M.

Cheeseburger složenac je jednostavno jelo američke kuhinje koje kombinira tjesteninu s okusima klasičnog cheeseburgera – mljeveno meso, rajčicu i sir.

U receptu se koristi mljevena junetina, no možete je zamijeniti za mljevenu svinjetinu, puretinu i piletinu ili pak biljne alternative mesu.

Tjesteninu i meso možete prekriti i listićima sira, no dobit ćete bolje rezultate ako ga naribate direktno na kuhane sastojke. Za veću dubinu okusa iskoristite dvije do tri vrste naribanog sira, piše Punkufer.

Sastojci za cheeseburger složenac:

650 g mljevenog mesa

400 ml vrhnja za kuhanje

300 g naribanog sira

350 g sušenih makarona

60 ml pilećeg temeljca

60 ml pirea od rajčice

½ luka

1-2 češnja češnjaka

2 žlice maslaca

2 čajne žličice origana

1 čajna žličica čilija u prahu

1 čajna žličica kumina u prahu

1 čajna žličica soli

1 čajna žličica papra

½ čajne žličice mljevenog bosiljka

½ čajne žličice mljevenog peršina

Priprema cheeseburg složenca:

Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu od vode i stavite sa strane.

Dok se tjestenina kuha prepirjajte mljeveno meso na maslacu zajedno sa začinima – sa solju, paprom, čili prahom, kuminom i origanom. Pirjajte meso oko pet minuta dok ne počne dobivati lijepu zlatno-smeđu boju.

Dodajte nasjeckani luk i češnjak i nastavite pirjati par minuta. Podlijte sve zajedno s pireom od rajčice i dobro promiješajte.

Podlijte sve zajedno s pilećim temeljcem i vrhnjem za kuhanje. Promiješajte.

Dodajte ostatak začina i kuhanu tjesteninu te polovicu naribanog sira. Sve dobro promiješajte.

Prebacite smjesu u vatrostalnu posudu i prekrijte s ostatkom naribanog sira.

Stavite peći cheeseburger složenac u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20-ak minuta dok se sastojci ne sljube, a sir ne rastopi i lagano zapeče.

Poslužite sa salatom po želji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)