Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:59 am

JEDNOSTAVNO I BRZO Recept za šampinjone koji se tope u ustima

Piše A. A.

Pirjani šampinjoni sjajan su prilog brojnim jelima – poslužiti ih možete uz pečeni odrezak, piletinu i svinjetinu s roštilja, dodati uz burger, posipati po pečenim jajima, sljubiti s kuhanom tjesteninom ili kremastom palentom. Izbora je stvarno napretek.

Da biste napravili ukusne šampinjone, ne trebate mnogo dodataka. Dovoljno ih je prepirjati na maslacu s nešto češnjaka i začinskog bilja.

Ako želite da vam šampinjoni budu savršeni, nemojte ih potapati pod vodom prije termičke obrade. Radije ih očetkajte i tako uklonite prljavštinu s njihove površine, piše Punkufer.

Sastojci za pirjane gljive:

– 400 g šampinjona

– 4 žlice maslaca

– 4-5 češnja češnjaka

– svježi timijan nasjeckan

– sol i papar po želji

Priprema pirjanih gljiva:

U tavi zagrijte maslac na umjerenoj temperaturi.

Očistite češnjak i narežite ga na manje komade. Dodajte češnjak na rastopljeni maslac i pirjajte oko 30 sekundi uz često miješanje.

Izvadite češnjak iz tave.

Na preostaloj masnoći prepirjajte šampinjone narezane na kriške i pirjajte sve zajedno oko pet do osam minuta, odnosno dok gljive ne omekšaju te ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Posolite i popaprite po želji.

Na koncu ih pomiješajte s češnjakom te svježim listićima timijana.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)