Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
1:00 pm

RECEPT Penne u umaku od tri sira

Piše M.K.

Ljubitelji sira – priprema, pozor, sad! Otvorite oči, udahnite mirise gorgonzole, pripremite okusne pupoljke na pravu eksploziju okusa jer vas čeka istinsko uživanje. Gorgonzola, mascarpone i parmezan pobrinut će se da Vam ova tjestenina ostane duboko urezana u sjećanju, pišu Fini recepti.

Sastojci:

tjestenina, 320 g penne

sir mascarpone, 100 g

parmezan, 100 g

sir gorgonzola, 100 g

žumanjak, 2

maslac, 50 g

slatko vrhnje, 300 g

sol i papar

Upute:

Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.

Za to vrijeme u zdjelu sa sirom mascarponeom, dodamo žumanjke, začinimo solju i paprom i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu kremu.

U tavi rastopimo maslac, dodamo pripremljenu kremu, naribani parmezan i sve zajedno izmiješamo tako da ne ostanu grudice.

Zatim dodamo gorgonzolu narezanu na kockice, ulijemo slatko vrhnje, te na laganoj vatri kuhamo dok se sav sir ne rastopi.

Potom kuhano tijesto izvadimo iz vode, ocijedimo ga i prebacimo u tavu sa sirom. Sve zajedno nježno izmiješamo i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)