Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
2:35 pm

FOTO/VIDEO Ivošević o situaciji na Gripama: ‘Očita je namjera investitora da zaštićeno stablo ukloni nelegalnim aktivnostima i sebi omogući gradnju’

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević pojavio se danas u Glagoljaškoj ulici gdje su jutros radnici počeli s uklanjanjem stabala.

‘Pretpostavljam da se potencijalni investitor želi riješiti stabala kako bi dobio više kvadrata. Prema našim saznanjima, ova parcela je u suvlasništvu države. Od Grada Splita je zatraženo očitovanje o namjeri parcele. Jasno smo se očitovali da je to zelena površina i da se ne prodaje’, kazao je Ivošević.

‘Vidite da je svako stablo zapilano i oštećeno. Evidentno je da se netko već tri, četiri godine trudi da ova stabla skončaju kako bi zaradio više na ovoj parceli. Građevinska dozvola ne postoji. Naši zakoni su nedorečeni, za ovakve stvari bi trebale biti puno strožije sankcije’, kaže Ivošević.

Fotogalerija: Radovi na zemljištu uz Tvrđavu Gripe | foto: Veljko Martinović

Postoji li opasnost od pada stabala?

‘Svako je stablo zapilano u smjeru u kojem je nagnuto. Svakako ćemo poslati Parkove i nasade da provjere stabla. Ne znači da će trebati ukloniti svako oštećeno stablo. Postoje načini sanacije. Ovdje je jedno stablo zaštićeno GUP-om i dok je tamo nitko ne može dobiti lokacijsku dozvolu za objekt. To stablo se mora izuzeti iz projekta. Očita je namjera investitora da ga ukloni nelegalnim aktivnostima i time sebi omogući gradnju’, zaključio je splitski dogradonačelnik.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)