Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:00 pm

RECEPT Liker od kore mandarine

Piše M.K.

Sama priprema likera nije zahtjevna, a trebat će vam ne prskane i zrele mandarine, votka, šećer i malo strpljenja. Koricu mandarine i votku u teglici potrebno je svaki dan malo promućkati, a dobiveni liker možete poslužiti kao aperitiv ili ga koristiti u pripremi slastica, piše Index

Sastojci

500 ml kvalitetne votke

5 mandarina

350 g šećera

350 ml vode

Priprema

Mandarine dobro operite, osušite, ogulite i koru narežite na trakice. 

Koru mandarine stavite u teglicu i prelijte je votkom. Čuvajte na hladom mjestu i svaki dan lagano promućkajte teglicu.

Nakon tjedan dana izvadite koru iz tekućine i provjerite je li lomljiva. Ako je korica hrskava, spremna je za pripremu likera. 

U loncu, na srednje jakoj vatri, zagrijte šećer i vodu. Uz povremeno miješanje pričekajte da se šećer otopi. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. 

Procijedite alkohol iz teglice i u njega dodajte šećerni sirup i promiješajte. Dobivenu tekućinu prelijte u čistu i steriliziranu bocu. Liker čuvajte u hladnjaku. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)