Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
2:47 pm

HREBAK O BULJU ‘Opalio je pljusku policiji’

Saborski zastupnik i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak obrušio se danas na Mostova saborskog zastupnika i gradonačelnika Sinja Mira Bulja. Boravio je, naime, danas u Splitu povodom odabira novog vodstva u HSLS-u te se tom prigodom dotaknuo i drugih aktualnih političkih tema, među kojima su i Buljev zahtjev za vojskom na granicama zbog ilegalnih migranata te najava organiziranja samopomoći u Sinju zaprijeti li im ugroza. 

‘Ponajprije, straže bi u Sinju trebale raditi da spriječe ilegalni šverc, pretpostavljam duhana, jer je dosad na području Splitsko-dalmatinske županije bilo svega 1% od svih ilegalnih migracija u Hrvatskoj te 0% u Sinju. 

Ne znam koga on to želi hvatati na obroncima Dinare kao ni je li planirao s kuburama i lovačkim puškama naoružavati javnost. Šalu na stranu, to je neozbiljna inicijativa, nema uporišta u hrvatskom zakonu. Nazvao sam je balvanskom metodom revolucije kojoj smo svjedočili 90-ih godina na ovim prostorima, što nije dobro. Privatne milicije, paravojske tipične su za južnoameričke i južnoafričke zemlje. 

Najviše me žalosti što je opalio strašnu pljusku hrvatskoj policiji koja svakodnevno brani granice i koja izlaže svoje živote u obrani tih istih granica. Praktički je rekao da njih nekoliko tisuća – koji su na kraju krajeva obranili ovu državu – ne znaju ništa raditi te da će on organizirati seoske straže umjesto njih’, naveo je Hrebak. 

Bulju je u tom kontekstu poručio da se počne baviti europskim projektima, odnosno povlačenjem sredstava iz Europskih fondova, izgradnjom infrastrukture… To je, konstatirao je, zadatak gradonačelnika, uz eventualno angažiranje civilne zaštite u slučaju požara, potresa i drugih nepogoda. 

Referirajući se na potez Slovenije – čija je vlada produljila graničnu kontrolu s Hrvatskom i Mađarskom s ciljem prevencije terorizma – ponovno se dotaknuo Bulja, odnosno retorike u okviru Mosta. 

‘Nije samo Hrvatska u izborima. Većina stranki pa i stranka Mira Bulja poistovjećuje migrante s teroristima, što je skandalozno. Postoje, dakle, stranke koje jašu na valu populizma te žele nasijati strah i paniku kako bi popravile svoje izborne rezultate. Dolazi to iz sličnih stranaka, a suprotno je onom radi čega je Europska unija osnovana – slobodi kretanja.

Osobno smatram kako su migracije vrlo ozbiljna tema kao i da će postati vrlo ozbiljan problem, ali u ovom trenutku to nisu. Preuranjenim zatvaranjem granica postižemo kontraefekt, dajemo argument svima koji tvrde da koncept EU-a nije dobar’, iznio je te konstatirao kako oni kao vladajuća većina zauzimaju stav da nema zatvaranja granica. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)