Bakalar, kupus i luk pripremljeni na ovaj način, daju jedno jednostavno, ukusno i zdravo jelo, pišu Fini recepti.
Sastojci:
kupus, 1 glavica bijeli, svježi
bakalar, 600 g u filetima
luk, 4 glavice ljubičastog
maslac, 60 g
bijelo vino, 200 ml suhog
sol i papar (svježe mljeveni)
Priprema:
Kupus narežemo na trakice, a glavice luka na osmine.
U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo komade luka i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
Nakon 10-ak minuta ulijemo cca. 100 ml vode, dodamo trakice kupusa i povrće pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, povremeno miješajući.
Potom polovicu pirjanog povrća premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, začinimo ga solju i paprom, preko njega rasporedimo filete bakalara te i njih začinimo solju i paprom, prekrijemo ih preostalim pirjanim povrćem te i njega začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom, posipamo preostalim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Komentari (2)
Hi everyone!