Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:12 am

Boksački klub Torcida vrši upise dječaka i djevojčica

Piše N.M.

Početkom ljeta, u lipnju 2023. godine BK Torcida proslavila je drugu titulu prvaka pred svojim navijačima humanitarnim spektaklom (za KBC Split) u velikoj dvorani na Gripama. Dok su u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni 2021./22., pod vodstvom predsjednika i glavnog trenera Dražena Burića, bili najveće osvježenje i iznenađenje lige, u drugoj sezoni su dominirali praktički u svim kolima HBL-a.

Predsjednik i glavni trener Dražen Burić ističe da je Torcidina najveća pobjeda upravo veliki broj boksača i to što su imali sedam predstavnika na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Hrvatske, te jedanaestoricu na državnom prvenstvu do 22 godine i za juniore (osvojili zlato i sedam brončanih odličja!): 

– Žestoko treniramo da bismo se natjecali. Konkurencija u klubu je velika, no bez mečeva to bi bila samo rekreacija. Natjecanja boksačima daju novi motiv i snagu, a mi se želimo natjecati i napredovati, ja sam za maksimalnu kompetitivnost!’.

Boksački Klub Torcida Split pokrenut je tek 2018. godine na inicijativu Dražena Burića (bivši teškaš i reprezentativac) i Ante Stipetića, sadašnjeg predsjednika Kluba navijača Torcida. 

Torcidaši su sami skupljali sredstva za opremanje dvorane ispod istočne poljudske tribine da bi se u natjecanja bili spremni uključiti od proljeća 2021. godine. 

Sad, uz ekipnu dvostruku krunu, već imaju i pojedinačne prvake države – prvi je bio kadet Ivan Mamić, pa teškaš Marko Bartulović među seniorima, dvostruki prvak Jan Morović do 22 godine branio je boje Hrvatske na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču 2022. godine, a juniorski prvak i reprezentativac Šime Čerina i ove se godine borio u superteškoj kategoriji na Europskom juniorskom prvenstvu u Rumunjskoj. 

Na natjecanjima najredovitiji su: Ante Ledić, Josip Lovrić, Ivan Vukasović, Mate Skelin, Ivan Rajčić, Duje Burić, Ivan Vrkić, Jan Morović, Duje Čopac, Ivan Videka, juniori Šime Čerina, Ivan Mamić, Josip Tokić, Luka Šabić

Proslavili su i prvu žensku titulu – prvakinja je na državnom prvenstvu mlađih seniorki postala Silvija Pavičić. U boksačkoj dvorani na Poljudu sve su brojnije i djevojke torcidašice, pa ih bude redovito 15 do 20 na treninzima. 

Torcidine boksače lako je prepoznati u ringu – u svim borbama idu do maksimuma, krasi ih nevjerojatna borbenost i srčanost, pa se još pamte borbe Ivana Vukasovića i Josipa Perkovića na državnom prvenstvu kad su se bez respekta u ringu sučelili hrvatskim olimpijcima Gabrijelu Veočiću i Luki Plantiću

Torcidaš je i naš sjajni profesionalac Petar Milas, a na sparinge s torcidašima dolaze i vrhunski teškaši potvrđeni na međunarodnoj sceni, Marko Milun i Alen Babić

Predsjednik i glavni trener Dražen Burić bespoštedno iz dana u dan radi sa svojim boksačima uz nemjerljivu pomoć svojih prvih suradnika – desna ruka mu je trener Mate Domazet, pa trener-boksač Josip Perković, pomažu Ivan Dumančić i Mario Trogrlić, Ante Stipetić, pogotovo glavni tajnik Marko Troskot. Kondicijski treneri su Ante Bonačić i Duje Poljak.

Dražen Burić upravo je ovih dana dobio i posebno priznanje – Hrvatski boksački savez imenovao ga je trenerom u reprezentaciji mlađih seniora! 

Priznanje za sve dosad učinjeno i vrhunske rezultate tim je veće jer je Hrvatska sljedeće 2024. godine domaćin dva najveća natjecanja za mlađe seniore – Europskog prvenstva i Svjetskog prvenstva u Poreču!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)