Baš kao i kuhano vino, vrući gin-tonic prožet je obiljem svečanih začina – đumbira, cimeta, pimenta, klinčića i zvjezdanog anisa. Donosimo recept sa sokom od jabuke.
Ovaj napitak je idealan za posluživanje na zabavama jer se sok od kuhane jabuke može napraviti unaprijed i podgrijati kada bude potreban za posluživanje. Samo je potrebno staviti mjeru gina i mrvicu tonik sirupa u čašu otpornu na toplinu i preliti vrućim sokom.
Sastojci
Za sok od kuhane jabuke:
– 1 l soka od jabuke (nefiltriranog)
– 25 svježih brusnica
– 1 štapić cimeta (oko 10 cm)
– 3 bobice pimenta
– 2 zvjezdice anisa
– 4 kriške svježeg đumbira
– 1 klementina
– 12 klinčić
Za kuhani gin & tonic:
– 120 ml soka od kuhane jabuke
– 30 ml gina
– 1 žličica tonik sirupa
Za dekoraciju:
– svježe brusnice
– cimet
– zvjezdasti anis
Upute
Napravi kuhani sok od jabuka: klinčiće ubodi u klementinu i dodaj ih u lonac sa svim preostalim sastojcima.
Poklopi i zagrij do vrenja, a zatim ugasi vatru i ostavi da odstoji najmanje jedan sat.
Procijedi kroz sitno sito, prelij u bocu s poklopcem i stavi u hladnjak. U hladnjaku može stajati do 5 dana.
Pripremi tonik sirup tako što ćeš jednu litru tonika kuhati na laganoj vatri dok se ne reducira i postane gusti sirup.
Napravi kuhani gin-tonic: u tavi lagano zagrij sok od jabuke do vrenja.
Ulij gin i žličicu tonika u čašu otpornu na toplinu i prelij ih vrućim sokom od jabuke.
Ukrasi brusnicama, zvjezdastim anisom i štapićem cimeta, pišu 24sata.
Komentari (2)
Hi everyone!