Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
5:10 pm

RECEPT Topli napitak s ginom

Piše M.K.

Baš kao i kuhano vino, vrući gin-tonic prožet je obiljem svečanih začina – đumbira, cimeta, pimenta, klinčića i zvjezdanog anisa. Donosimo recept sa sokom od jabuke.

Ovaj napitak je idealan za posluživanje na zabavama jer se sok od kuhane jabuke može napraviti unaprijed i podgrijati kada bude potreban za posluživanje. Samo je potrebno staviti mjeru gina i mrvicu tonik sirupa u čašu otpornu na toplinu i preliti vrućim sokom.

Sastojci

Za sok od kuhane jabuke:

– 1 l soka od jabuke (nefiltriranog) 

– 25 svježih brusnica 

– 1 štapić cimeta (oko 10 cm) 

– 3 bobice pimenta 

– 2 zvjezdice anisa 

– 4 kriške svježeg đumbira 

– 1 klementina 

– 12 klinčić

Za kuhani gin & tonic:

– 120 ml soka od kuhane jabuke 

– 30 ml gina 

– 1 žličica tonik sirupa

Za dekoraciju: 

– svježe brusnice

– cimet

– zvjezdasti anis

Upute 

Napravi kuhani sok od jabuka: klinčiće ubodi u klementinu i dodaj ih u lonac sa svim preostalim sastojcima. 

Poklopi i zagrij do vrenja, a zatim ugasi vatru i ostavi da odstoji najmanje jedan sat. 

Procijedi kroz sitno sito, prelij u bocu s poklopcem i stavi u hladnjak. U hladnjaku može stajati do 5 dana. 

Pripremi tonik sirup tako što ćeš jednu litru tonika kuhati na laganoj vatri dok se ne reducira i postane gusti sirup. 

Napravi kuhani gin-tonic: u tavi lagano zagrij sok od jabuke do vrenja. 

Ulij gin i žličicu tonika u čašu otpornu na toplinu i prelij ih vrućim sokom od jabuke. 

Ukrasi brusnicama, zvjezdastim anisom i štapićem cimeta, pišu 24sata.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)