Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

FOTO Ronilački klub veterana 4. gardijske brigade očistio podmorje Žnjana

Piše N.M.

Ronilački klub veterana 4. gardijske brigade održao je drugu ekološku akciju čišćenja podmorja na plaži Žnjan. U sklopu projekta ‘Eko ronjenjem protiv morskog otpada’ očistili su tri uvale uključujući i plažu za osobe s invaliditetom.

‘Monitoring morskog otpada je pokazao da su njegove količine u moru ipak manje što je posljedica podizanja razine ekološke svijesti i činjenice da su ovakvi projekti prepoznati od strane šire javnosti’, poručuju ronioci iz veteranskog kluba

Ovaj projekt je prijavljen i odobren temeljem Javnog poziva za financiranjem projekata iz područja razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području Splitsko-dalmatinske županije u 2023. godini unutar programa ‘Pomorsko je dobro’.

Već godinama projektni partner Kluba je Institut za oceanografiju i ribarstvo iz Splita na čelu s dr. sci. Perom Tutmanom.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)