Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
11:03 am

Čak 70 gradova i općina natječe se u izboru za Najljepši advent!

Piše P. I.

Krenuo je još jedan, drugi po redu, izbor za Najljepši advent projekta gradonačelnik.hr koji se ove godine provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. U izboru sudjeluje 51 grad i 19 općina iz svih krajeva Hrvatske i svih županija. Najviše prijava božićnih sajmova je iz Primorsko-goranske županije – čak 13, Slavoniju predstavlja njih 15 iz svih pet slavonskih županija, Dalmaciju 12, a Istru šest. Svi oni natječu se za titulu najljepšeg adventa u četiri kategorije – kategoriji malih, srednjih i velikih gradova te kategoriji općina.

‘Prvi izbor za najljepši advent kojega smo organizirali prošle godine postigao je fantastične rezultate – slike 44 adventa, koliko je sudjelovalo u izboru, vidjelo je preko 1,3 milijun korisnika Facebooka, a priču o izboru i pobjednicima pratili su i prenosili gotovo svi mediji. Time smo nadmašili sva očekivanja i ispunili glavni cilj – promociju i predstavljanje adventskih destinacija iz čitave Hrvatske široj javnosti. Izuzetno smo ponosni što su to prepoznali i u Ministarstvu turizma te se ove godine uključili kao pokrovitelji projekta, što ga diže na još višu razinu. 

Vidljivo je to i iz samog broja prijava kojih je ove godine gotovo dvostruko više nego lani pa ove godine imamo još bogatiji i ljepši izbor i očekujemo još veći angažman i širenje ove pozitivne priče. Pozivamo stoga i ovim putem sve građane da posjete FB stranicu gradonačelnik.hr-a gdje imaju jedinstvenu priliku na jednom mjestu vidjeti i uživati u slikama ovako velikog broja zaista prekrasnih božićnih sajmova te da svojim lajkovima podrže svoje favorite i pomognu im da postignu što bolji rezultat – ističe urednica gradonačelnik.hr-a Marija Pulić Drljača

Titulu najljepšeg adventa u našem drugom izboru brane Osijek, koji je prošle godine trijumfirao među gradovima, te Općina Jasenice koja je odnijela pobjedu u kategoriji općina.

Osijeku konkuriraju i za titulu najljepšeg adventa u velikim gradovima bore se Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Požega, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar. U kategoriji srednjih gradova ‘bore se’ Kastav, Knin, Kutina, Labin, Našice, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Petrinja, Rovinj, Sinj, Slatina, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci.

Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova natječu se, pak, Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Delnice, Hvar, Ilok, Komiža, Krk, Lepoglava, Novi Vinodolski, Opuzen, Otočac, Pleternica, Slunj, Trilj, Valpovo, Zlatar i Županja.

U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama su, pak, općine Baška, Bibinje, Čavle, Dubrava, Ernestinovo, Farkaševac, Jasenice, Kloštar Podravski, Kršan, Lekenik, Lovran, Mače, Marija Bistrica, Medulin, Motovun, Omišalj, Štrigova, Velika i Zlatar Bistrica.

Izbor se provodi na FB stranici gradonačelnik.hr na kojoj se može glasati do 5. siječnja u podne.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)