Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:38 am

OPASNE ZA ALERGIČARE Kranjske kobasice povlače se iz prodaje

Piše A. A.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Kranjska kobasica polutrajna, LOT broja L 161122, s naznakom ‘upotrijebiti do 20. siječnja 2023.’. Sporna je neodgovarajuća deklaracija, odnosno neoznačen alergen soje u proizvodu.

‘Budući da na proizvodu na deklaraciji nije označen alergen soja, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti, dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja’, navodi se na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Proizvođač je mesarski obrt Sandro Frank, vl. Sandro Frank, Kastav, Hrvatska. Obavijest se odnosi isključivo na navedeni proizvod.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)