Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
2:20 pm

WINGS FOR LIFE Otvorene prijave za najbrojniju i najemotivniju utrku

Piše M.K.

Prijave za najbrojniju i najemotivniju utrku – Wings for Life World Run – su otvorene!

Utrka će se desetu godinu zaredom održati u cijelom svijetu, a deveti put u Zadru, 7. svibnja 2023. s početkom u 13 h, kad će istovremeno s tisućama ljudi diljem svijeta sa zadarskog starta krenuti 6 500 prijavljenih trkača – profesionalaca, amatera i sudionika u kolicima.

Iako ova utrka nema ciljne ravnine, ona se trči s jednim ciljem: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Iznos u visini 100% iznosa svih startnina i donacija odlazi neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life koja diljem svijeta financira najsuvremenija znanstvena i klinička istraživanja u cilju pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine. Samo 2022. godine prikupljeno je preko 4,7 milijuna eura, a 161 892 sudionika, pripadnika 192 nacije, trčalo je u 165 zemalja svijeta za one koji ne mogu.

Zahvaljujući istraživanjima financiranima od zaklade Wings for Life, poput istraživanja Stimulation Movement Overground (STIMO) koje se trenutno provodi u Švicarskoj, dosad su tri sudionika s ozljedama leđne moždine, David Mzee, Michel Roccati i GertJan Oskam uspjeli nastupiti na Wings for Life World Run utrci vlastitim snagama, bez pomoći invalidskih kolica.

Wings for Life World Run utrka je koju u Hrvatskoj nije potrebno opisivati. Prva svibanjska nedjelja u Zadru već je poznata kao sinonim za ljubav, toleranciju, zajedništvo, razumijevanje i nadu, a svakim pretrčanim korakom približili smo se i jedinom cilju – da ozljede leđne moždine postanu stvar prošlosti. I dok se to ne dogodi, ova priča neće stati. Zato će Zadar, ali i cijela Hrvatska još jednom trčati za one koji ne mogu.

Prijave za jubilarno deseto izdanje utrke mogu se izvršiti putem stranice.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)