Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:55 pm

CROATIA CUP 2023 Izrael je zadnja provjera naših rukometaša uoči Svjetskog prvenstva

Piše HRS

Dan nakon susreta protiv Sjeverne Makedonije i pobjede 40:34, za najbolje hrvatske rukometaše nije bilo predaha. Rano jutros čekao ih je lakši trening. Nakon toga marketinške aktivnosti prema RTL Televiziji, prisustvo potpisivanju sponzorskog ugovora između Ine i Hrvatskog rukometnog saveza te u večernjim satima još jedan trening od dva sata. 

Vremena je malo do početka Svjetskog prvenstva, a dosta posla pred njima. Pokazao je to  i susret s Makedoncima u kojem je bilo jako mnogo dobrih stvari, ali nekih, posebno u obrani koje još treba dotjerati. Italija nam je dala 26, Sj. Makedonija 34 pogotka. Izbornikov cilj i želja su da to ne bude više od 23-24.

Ono što sve posebno veseli je da nije bilo nikakvih ozljeda. Sve napore vrlo zahtjevnog susreta izdržao je slavljenik (rođendan) Ivan Martinović. Bez problema je drugo poluvrijeme odigrao i Filip Glavaš kojeg je posljednjih dana mučila prepona. Vratari su nam opet bili na dosta visokom nivou, tako da razloga za optimizam ima dosta.

Posljednja provjera protiv Izraela pomno se priprema i dobrom predstavom želi se poslati poruka suparnicima da je Hrvatska spremna za Svjetsko prvenstvo. Izraelci su još jedna od onih reprezentacija koja posljednjih godina brzo raste. Sve je više inozemnih trenera koji rade s njihovim selekcijama. Tako je ovoga trenutka na čelu seniorske vrste odličan stručnjak iz Srbije Dragan Đukić.

On je trener koji je već vodio reprezentacije Gruzije, Rumunjske, Crne Gore, Sj. Makedonije, Švicarske, Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu itd,itd… Od velikih klubova u njegovom životopisu upisani su Pick Szeged, Vardar Bukurešt.

Na klupi Izraela je drugi put. I okupio je oko sebe igrače od kojih su neki već u Bundesligi, pa nekoliko njih i u Francuskoj, a to su uz mađarsku ovoga trenutka najbolje lige svijeta. Gledajući broj nastupa najiskusniji među njima je vratar Dan Tepper, član francuskog Sarana. I drugi vratar Yahav Shmir je u inozemstvu. On je suigrač našeg Luke Šebetića u GWD Mindenu.

I srednji vanjski Yonatan Dayan je u Bundesligi, i to u ASV Hamm- Westfalenu. Od vanjskih treba još izdvojiti Adira Cohena koji nastupa za francuski Trembley, odnosno Daniela Mosindia iz Sarana.

Izrael je na putu za Svjetsko prvenstvo zapeo u play-offu protiv Mađarske. Do sada još nikada nisu nastupili na velikom natjecanju.

Za kraj recimo da je atmosfera u Žatiki u susretu protiv Sj.Makedonije bila sjajna. I svi se nadamo da se može ponoviti i protiv Izraela. Bilo bi sjajno kada bi dvorana ponovno bila ispunjena do vrha, da svi zajedno ohrabrimo dečke i u dobrom raspoloženju ispratimo ih u Švedsku na Svjetsko prvenstvo.

Utakmica protiv Izraela igra se sutra, 8. siječnja, u 20.15 sati

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)