Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
3:28 pm

Ministar obrane: Vojska Srbije ući će na Kosovo ako to naredi Vučić

Piše A. A.

Srbijanski ministar obrane Miloš Vučević izjavio je da bi vojska ušla na kosovski teritorij ako bi to naredio predsjednik Aleksandar Vučić.

‘Vojska Srbije takvu zadaću izvršila bi efikasno, profesionalno i uspješno. Ništa se ne bi radilo KFOR-u iza leđa, ništa ne radimo iza leđa’, kazao je Vučević, prenosi N1

Pohvalio je potom suradnju s KFOR-om.

‘General Mojsilović i ja bavit ćemo se samo činjenicama’, dodao je. 

Njega je, pak, iznenadila ‘zabrinutost’ Prištine s obzirom da nema nikakvog povećanja borbene aktivnosti.

‘Nije bilo obuke bilo kakvih terorističkih snaga, niti bilo kakvog upada Vojske Srbije na teritorij Kosova’, naglasio je Mojsilović.

Odbacio je tvrdnje da su Srbija, Ministarstvo obrane i Vojska Srbije obučavali i naoružavali Srbe na Kosovu. Ukazao je na informacije da kosovska policija koristi oružje srbijanske specijalne industrije koje joj službeni Beograd nije prodao.

Također, Vučević je ponovio da dosadašnji potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić, kojeg je Priština označila kao organizatora sukoba u Banjskoj, nije sudjelovao u vježbama na Pasuljanskim livadama, gdje Vojska Srbije često vježba.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)