Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
12:05 pm

BOŽIĆNI TURNIR U BIOGRADU Škabrnja najbolja, ovacije bivšem Hajdukovom igraču

U subotu je pred punim tribinama završen tradicionalni malonogometni Božićni turnir u Biogradu. U utakmici za treće mjesto turnir su otvorile ekipe Raštane i Benkovac. Raštane predvođene vrsnim majstorima malog nogometa Vukovićem, Žilićem i Stipom Čirjakom, tijekom cijele utakmice bile su bolji protivnik i Benkovac nije imao nikakvog odgovora za njihovu igru. Benkovac se ‘potrošio’ u velikom derbiju polufinala protiv Biograda i vidjelo se odmah da nema svježine i snage u njihovoj ekipi. Raštane su pametnom, smišljenom  i tehnički dotjeranom igrom pobijedile 4:1 i zasluženo osvojile treće mjesto.

U revijalnoj utakmici veterana Biograda i Reprezentacije okolnih sela, veterani su pokazali svoje veliko znanje s puno lijepih poteza i golova. Reprezentacija okolnih sela pobijedila i nadigrala je Biograd 4:0. Briljirao je bivši igrač Hajduka Niko Peraić, koji je postigao sva četiri gola za svoju ekipu i na kraju utakmice dobio veliki pljesak cijele dvorane za svoje majstorije.

Revijalna utakmica igrala se u spomen na tragično preminulog prijatelja MNK Torova Luku Mihalića

U velikom finalu sastale su se dvije najbolje ekipe – domaćin Biograd I i Škabrnja. Obje ekipe imale su veliku gromoglasnu podršku svojih navijača i sam početak utakmice nagovijestio je pravi derbi. Veliki ulog i prestiž tko će pobijediti u velikom finalu bilo je opterećenje za obje ekipe. Prvo poluvrijeme bilo je žestoko s puno trke, striktnog pokrivanja i borba za svaki centimetar terena. U prvom poluvremenu gledatelji su ostali uskraćeni za kvalitetnu igru, šanse i golove. Poluvrijeme je završilo bez pogodaka. U drugom dijelu obje ekipe krenule su otvorenom igrom, gledatelji su došli na svoje i sijevale su prilike za golove. Škabrnja je u tri poteza preko najboljeg igrača i strijelca turnira Kristijana Jurića u 26. minuti povela 1:0. Kristijan Jurić presjekao je napad Biograda i bočno proigrao Bilavera, koji mu vraća loptu u šesterac i Jurić pogađa za 1:0. Nakon vodstva Škabrnje domaćin Biograd uzvraća žestokim napadima, stvaraju šanse, ali obrana Škabrnje mudro brani svoja vrata. Škabrnja opet preko Kristijana Jurića u 33. dolazi u vodstvo 2:0. Kristijan Jurić s lijeve strane je proigrao Brkića koji pogađa za 2:0. Posljednjih pet minuta utakmice Biograd uvodi vratara – igrača u želji da poravna rezultat,  ali sve je ostalo na pokušajima. Škabrnja je na kraju zasluženo pobijedila 2:0 i podignula pobjednički pehar na radost svojih mnogobrojnih navijača. Turnir su na velikom nivou organizirali MNK  Torovi, pod pokroviteljstvom Grada Biograda, Turističke zajednice grada Biograda i komunalnog poduzeća Bošana. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)