Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
5:26 pm

HAJDUKOVA LEGENDA: Dobili Dinama, a Bili salon prazan, tužan do boli. Di su judi, di je pisma lagana naša za dušu?

Piše B. D.

Nekadašnji Hajdukov prvotimac Ante Ivković Zonzi objavio je nakon pobjede nad Dinamom (1:0) sljedeći tekst:

‘Dobili Dinama! Čestitke svima, igračima, upravi, a posebno, posebno Torcidi! Čudesni navijači i pisme da ti dođu suze! Neviđeno do ove utakmice.

Tko je zaslužan, Torcida sigurno najviše! 

Sad nešto drugo što me kao sentimentalnog navijača i simpatizera Hajduka progoni već duže vrimena. Pazite, svi smo sritni, raspjevani, oduševljeni. Sahitija bi izlija u bronci! Sve bi aktere izjubija i nosija ih na krkeč priko Rive! Sve. 

Završila utakmica, Bili salon prazan, tužan do boli! Di su judi, di je pisma lagana naša za dušu! 

Svi nestali, a po meni i kad se izgubi ljudi tu moraju biti pričat, tugovati a troke kad je vrime za feštu i proslavu!???

Nota bene, pozdravija sam se sa velikim hajdukovcem fra. M. Vukmanom, koji je ’90. godine uzeo sve dresove Hajduka s hrvatskim grbom i prodao navijačima isprid crkve u Stuttgartu. U isto vrime u Australiji prvotimci su skinuli zvizdu sa dresa! 

Nakon toga izašli smo D. Lušić i G. Buljubašić na par tura pića. Susret s Lekom bija nam je posebno drag. Nadam se da će se stara praksa vratiti kao i oni zatomljeni osjećaji, bez obzira na nove generacije i običaje. Hajduk mora biti veselje i pisma i uvik se ponašati isto bio prvi ili zadnji. Zonzi’

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)