Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
7:28 pm

TEATAR UZ MORE Jagoda Kumrić apsolutna pobjednica po izboru splitske publike

Piše A. A.

Nakon bogate ljetne sezone, velikog broja zanimljivih programa i još većih glumačkih imena, baš kao i ranijih godina, publika kazališnog festivala Teatar uz more odabrala je svoje favorite. 

Po odabiru publike Teatra uz more najbolja predstava najnovija je komedija ‘Kad udari južina’ u izvedbi Jagode Kumrić i Petre Kraljev. Autorski je potpisuju sama glumica Petra Kraljev te poznati autor i dramaturg Igor Weidleich. Režiju, pak, potpisuje Nevena Vukes

Nagrada za najbolju glumicu pripala je mladoj talentiranoj splitskoj glumici Jagodi Kumrić za izvedbu u komediji ‘Kad udari južina’.  Najboljim glumcem festivala ove godine publika je proglasila Frana Maškovića u predstavi ‘Ništa im neće bit”. Životna komedija ‘Ništa im neće bit” dolazi iz pera Tanje Mravak a režiju potpisuje Tamara Damjanović.


‘Za početak želim zahvaliti publici na posjećenosti i na tome što je prepoznala predstavu koju smo napravile Petra i ja. Velika je čast dobiti nagradu koja dolazi od publike. Jako sam sretna i ispunjena što je publika prepoznala ideju i rad koji stoji iza toga. Uložile smo puno ljubavi, znanja i energije da nastane ova predstava i da nastane uloga Gite i vratilo nam se na najljepši mogući naći. Zaista je posebno dobiti nagradu za ulogu i predstavu.

Želim zahvaliti B glad produkciji koja nam je dala prostor i priliku da ova predstava ugleda svijetlo dana, a najviše od svega hvala Petri bez koje ne bi bilo ni Gite ni Mimi ni predstave. Nadam se da je ovo samo početak ovakve lijepe suradnje i da će nas publika nastaviti pratiti kao do sad’, poručila je Jagoda Kumrić.

Foto: press

Komedija ‘Kad udari južina’ moći će se pogledati u sklopu bogate turneje: 7. listopada u zadarskom HNK-u, 10, listopada u riječkom HKD-u, 13. listopada u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 15. listopada u dvorani Lora u Splitu, 21. listopada u šibenskom HNK-u te 22. listopada u POU-u u Imotskom. Sve izvedbe počinju u 20 sati. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)