Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:00 am

RECEPT ‘Krumpir za hrabre’ na španjolski način

Piše M.K.

Ovo se jelo tradicionalno poslužuje u Španjolskoj kao tapas – što znači predjelo ili grickalice. Želite li se i vi na trenutak osjećati poput Španjolaca, naučite recepturu i zaplešite s kastanjetama po kuhinji.

Fini recepti objašnjavaju kako napraviti ‘patatas bravas’.

Sastojci:

krumpir, 900 g

luk, 2 glavice ljubičastog

šećer, 1 žličica

češnjak, 4 režnja

koncentrat rajčice, 1 žlica

mljevena crvena paprika, 2 žličice

čili papričica, 1 žličica mljevena

pelati rajčice, 260 g

peršin, 1 žlica sjeckani

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

Upute po koracima:

Luk nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na komade veličine zalogaja.

Zatim krumpir stavimo u prikladnu zdjelu, posolimo ga, prelijemo maslinovim uljem, promiješamo, premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta.

Za to vrijeme u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posipamo ga šećerom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.

Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo koncentrat rajčice te miješajući pričekamo da se malo rastopi.

Potom dodamo mljevenu crvenu i čili papričicu, pelat rajčice i malo ju kuhačom izgnječimo, ulijemo cca. 150 ml vode, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.

Nakon 15-ak minuta umak maknemo s vatre i ostavimo ga da se malo ohladi.

Pečeni krumpir rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ga umakom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)