Striktno govoreći, ovaj umak tehnički i nije pesto jer mu nedostaje jedan od ključnih sastojaka koji zapravo čini pesto: orašasti plodovi!
U ovom receptu mjesto orašastih plodova preuzima upravo brokula, te je rezultat umak koji je po svojoj teksturi idealan preljev za tjesteninu ili njoke.
Dodatna prednost je ta što je gotov u manje od 15 minuta, tako da ako ste bez ideja što skuhati za ručak ili večeru, isprobajte ovaj recept, piše Novi list.
Sastojci
100 grama cvjetića brokule
10 grama svježeg bosiljka
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g parmezana
2 žlice svježeg soka od limuna
1 žličica limunove korice
2 češnja češnjaka
pola žličice morske soli
papar i sol po ukusu
Priprema
Prvo skuhajte brokulu tako da ju ubacite u proključalu posoljenu vodu. Nakon 30 sekundi prebacite ju u zdjelu s ledenom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja. Ostavite da se ohladi barem minutu, a zatim ju ocijedite i osušite tapkanjem.
Potom dodajte brokulu u blender, zajedno s preostalim sastojcima i miksajte dok se umak ne sjedini, ali pripazite da ne postane pire. Idealno bi trebalo biti sitnih komadića brokule kako bi pesto dobio teksturu.
Začinite po ukusu solju i paprom.
Komentari (2)
Hi everyone!