Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:44 pm

RECEPT Kiselo vrhnje možete napraviti sami kod kuće

Piše N.M.

Udanašnje vrijeme sve više ljudi počinje pripremati neke namirnice samostalno kod kuće – od početka do kraja – kako bi izbjegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama trgovina, i sve više njih shvaća da priprema kruha, jogurta, keksa, čokolade nije uopće komplicirana, a puno je zdravija opcija. Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo vrhnje – treba vam svega tri sastojka!

Uzmite sljedeće stvari:

1/4  šalice punomasnog mlijeka

1 čajnu žlicu destiliranog bijelog octa

1 šalicu slatkog vrhnja

Priprema:

Umutite mlijeko i ocat u jednoj zdjeli i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim, u staklenku stavite slatko vrhnje, dodajte mješavinu mlijeka i octa i dobro promiješajte. Prekrijte staklenku – možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju ćete stegnuti gumicom.

Ostavite smjesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a za još bolji rezultat možete ostaviti i 48 sati. Doći će do fermentacije i smjesa će se zgusnuti – i eto kiselog vrhnja!

Real Simple savjetuje da dobro ohladite vrhnje prije posluživanja, prenosi Večernji list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)