Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:39 am

Zlatan Bašić: Koncert Ace Lukasa pokazuje duboko nepoštivanje kulture sjećanja na žrtvu Vukovara

Piše P. I.

Iz Domovinskog pokreta ponovno su reagirali zbog koncerta Ace Lukasa u Splitu. Zlatan Bašić iz Omiša navodi kako će se koncert održati samo dan uoči obljetnice pogibije Ivana Ivšića, vukovarskog heroja rodom iz Košuta. Bašić je u srbijanskim kazamatima proveo devet paklenih mjeseci kao pripadnih legendarnih Žutih mrava s Trpinjske ceste. Sve donedavno vodio je HVIDR-u Omiš, a danas je povjerenik Domovinskog pokreta za grad Omiš.

‘Zaista je nedopustivo da u studenom, mjesecu koji je duboko urezan u kolektivnu memoriju stradanja hrvatskog naroda, u Splitu nastupa čovjek koji je pjevao zločincu Radiću na njegovu ispraćaju u Haag. Tragedija je da se jedan takav koncert, pjevača koji i danas podržava politiku Aleksandra Vučića, organizira u javnom prostoru kao što su Gripe. Ovaj slučaj pokazuje duboko nepoštivanje kulture sjećanja na žrtvu Vukovara i svih stradalnika u Domovinskom ratu. 

Bojim se kako iz hrvatskog javnog prostora polako nestaje osjećaj odgovornosti prema nacionalnom dostojanstvu. Gazi se preko svake uspomene na žrtvu tisuća mladića koji su pali za ovu državu. Lukas bi trebao pjevati na Gripama dan prije obljetnice pogibije Ivana Ivšića u Vukovaru. Ivšić je poginuo 5. studenog 1991. u Bosanskoj ulici u Borovu naselju, a njegovo porijeklo je iz Košuta. Ovaj mladić bio je sportaš i golman u NK Radničkom. Split i Hrvatska mu se odužuju tako da uoči obljetnice njegove pogibije organiziraju koncert čovjeka koji je pjevao serenade njegovom ubojici na ispraćaju u Haag. Bilo bi lijepo kada bi se splitski sportaši, ali i Torcida prisjetili žrtve ovog mladića na dan njegove pogibije. Ivšić je bio vrhunski sportaš pred kojim je možda bila velika karijera, ali morao je preko noći postati ratnik’, poručio je Bašić. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)