Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:35 pm

RECEPT Burger od trgane piletine

Piše M.K.

Recept za trganu piletinu (pulled chicken) u obliku burgera. Kada nemate ideju što s piletinom, a želite da je brzo, jednostavno i bogato okusom, probajte ovaj recept koji donosi Index.

Sastojci

500 g pilećeg filea (može se koristiti i svinjetina, ali njoj treba duže kako bi se skuhala)

1 glavica luka

2 žlice maslinovog ulja

3 režnja češnjaka ( može biti i češnjak u granulama)

250 ml vode

250 ml pasirane rajčice

1 žlica BBQ vrasbasco strong umaka (Volim ljuto)

nekoliko kapi vrabasco smoked chilli umaka (Volim ljuto)

1 žlica origana

1 žlica dimljene paprike

1 žlica senfa

sol (količina prema vlastitom izboru)

kiseli krastavci, matovilac i rikola

za posip: Hell fire crispy onion (Volim ljuto) i naribani sir

6 peciva za burgere

Priprema

Na dno lonca stavite ulje, luk i češnjak, sitno narezan. Posoljenu piletinu dodajte u lonac, podlijte vodo i umakom od rajčice.

Poklopite i pustite da dio vode ispari, pa nakon 15 minuta dodajte BBQ umak, chili umak, dimljenu papriku i origano, ukoliko je potrebno možete dodati i malo šećera kako bi smanjila kiselinu pasirane rajčice.

Nakon 25 minuta izvadite piletinu iz lonca natrgajte ju je na komadiće, i "razvucite" s vilicama. Vratite u lonac i kroz desetak minuta sva tekućina bi trebala ispariti. Potom dodajte senf i naribani sir.

Peciva za hamburgere na vrućoj tavi zagrijte, premažite ih senfom i stavite trganu piletinu u peciva, dodajte salatu i posip crispy onions i kisele krastavce.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)