Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
1:00 pm

PLACe market nastavlja se i u listopadu

Piše P. I.

PLACe market, projekt oživljavanja hrvatskih tržnica poslije radnog vremena, jako je brzo osvojio srca brojnih turista, Zagrepčana i Splićana pa je odlična vijest što se zbog ugodnog vremena nastavlja i tijekom listopada.

Dom projekta zagrebačka je glavna Tržnica Dolac gdje se svakog sunčanog petka od 18 sati okupljaju neki od najboljih i najkreativnijih domaćih chefova i ugostitelja i pokazuju kako domaći street food može biti zaista kreativan, kvalitetan i ukusan.

Prošli petak najveće je oduševljenje, uz suckling pig chefa Marina Rendića i Bistroa Apetit izazvala Tika Masala sa štanda Begs plant based streetfood, koja se kao i baby praščići, rasprodala u rekordnom vremenu. Ovaj put i savršena Tika Masala i baby praščići stižu u puno većim količinama, no svakako dođite na vrijeme po svoju porciju jer se čini kako Zagrepčani obožavaju ovaj projekt pa se redovi stvore već i prije službenog otvaranja i radnog vremena.

Uz stalne izlagače koji svaki petak kuhaju na Dolcu, ovaj petak na Dolac dolaze i gosti iz Splita – Sexy Cow. Sexy Cow bili su jedan od najpopularnijih štandova na splitskom izdanju PLACe marketa, a na Dolac dolaze sa svojim preukusnim rump steak wrapovima.

Po prvi puta, na Dolcu ćete pronaći i Soccnjak, voćnu kušaonu koja će nudity tropsko voće iz cijelog svijeta te prirodne sokove u kokosima.

‘Iako je istina kako se gotovo sva hrana na Dolcu iz petka u petak rasproda i prije kraja radnog vremena, petkom se na Dolcu druži do 23.30 sati. Ponuda je zaista bogata – od tjestenine u parmezanu, skradinskog rižota, sarme, pašticade, purice s mlincima, odstajanih steakova, dagnji na buzaru, srdela, panuozzo sendviča s porchettom, poke zdjela, pohane piletine, sushija, suckling piga, brudeta od hobotnice, ravioli s patkom, wrapova, cufti, tika masale do štrukli, knedli i gibanica. I zato je već poznato kako – petkom jedemo na placu. Vidimo seu petak na Dolcu!’, poručuju organizatori.

Projekt je realiziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, TZ Zagreb, TZ Split, TZ Splitsko-Dalmatinske županije, te partnerima Cocktom, Jamnicom, Staropramenom, G3, PBZ Cardom i Nexijem.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)