Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
3:41 pm

U Dinamu su mislili da neće moći, a danas je motor Hajdukovih šampionskih ambicija!

Piše B. D.

Te veljače 2018. godine izašla je vijest o dolasku Emira Sahitija u Hajduk na posudbu s opcijom kupnje iz Rabotničkog. Bilo mu je 19 godina, a ugovor s Hajdukom je potpisao nakon što je prošao liječnički pregled. Referenca mu je bila ta što je iza sebe već imao tri godine kao član prve momčadi Rabotničkog, za čiju je seniorsku ekipu debitirao s nepunih 17 godina. Po dolasku na Poljud je trenirao s B-momčadi, da bi potom bio prebačen u prvu i s ‘bijelima’ potpisao ugovor.

No, ono što je manje poznato jest da je Sahitija prije Hajduka zvao Dinamo. I to ne tek ‘zvao’, već sve i dogovorio, te ga pozvao na liječničke preglede. Pet sati je trajao taj pregled, a onda su tamošnji stručnjaci zaključili da je Emirov gležanj u takvom stanju da igrač ne može dobiti ‘zeleno svjetlo’ i prelazak je propao. Eto, nekad je i procjena liječnika ključna za razvoj igrača i kadar momčadi.

No, nije svako zlo za zlo, Sahiti je sanirao tu neugodnu ozljedu pa prešao u Hajduk. Bilo je na Poljudu i te kako dokazivanja i borbe za status, sezonu 2020/21 je proveo na posudbi u Šibeniku, gdje je bio najbolji igrač, a potom se vratio u Hajduk u sasvim drugom tretmanu. Postao je jedan od najvažnijih igrača, a danas je među glavnim uzdanicama u pohodu na naslov prvaka.

Eto, život piše romane, neki davni propusti ‘bijelih’ su vječna tema, ali imao ih je i te kako i Dinamo. Osim što su odavno pogrešno procijenili domete Marka Livaje, tada starijeg pionira Omladinca kojega Hajduk još nije bio ni zvao, ispustili su i Sahitija, gdje je presudila liječnička služba da neće moći, a Hajduk je dugoročno dobio motor momčadi sa šampionskim ambicijama. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)