Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

Europska Komisija pokrenula istragu o subvencioniranju električnih automobila iz Kine

Piše N.M.

Europska komisija danas je službeno pokrenula antisubvencijski postupak o uvozu električnih vozila na baterije (BEV) iz Kine. Ispitnim postupkom najprije će se utvrditi ostvaruju li lanci vrijednosti električnih vozila na baterije u Kini korist od nezakonitog subvencioniranja i uzrokuje li to subvencioniranje gospodarsku štetu ili prijeti da će uzrokovati gospodarsku štetu proizvođačima vozila iz EU-a. Ako se to dokaže, ispitnim postupkom ispitat će se vjerojatne posljedice i učinak mjera na uvoznike, korisnike i korisnike električnih vozila na baterije u EU-u.

Na temelju nalaza ispitnog postupka Komisija će utvrditi je li u interesu EU-a ispraviti učinke utvrđenih nepoštenih trgovačkih praksi uvođenjem antisubvencijskih pristojbi na uvoz električnih vozila na baterije iz Kine.

U ispitnom postupku, koji je Ursula von der Leyen najavila 13. rujna u govoru o stanju Europske unije (SOTEU), slijedit će se strogi pravni postupci u skladu s pravilima EU-a

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)