Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:38 am

‘Građanima’ ozbiljno prijeti izbacivanje iz lige

Piše A.T.

Premierliga je nakon višegodišnje istrage optužila ‘građane’ za više od 100 slučajeva kršenja financijskih pravila lige, navode engleski mediji. Manchester Cityju prijeti ograničavanje ili zabrana transfera u budućnosti, kao i eventualno oduzimanje bodova ili čak izbacivanje iz Premierlige.

Englezi ističu kako se City tereti da je navedena pravila kršio punih devet godina, od 2009. do 2018. te podsjeća da je prije tri godine UEFA kaznila klub dvogodišnjom zabranom igranja europskih kupova i s još 30 milijuna eura zbog ‘ozbiljnog kršenja’ financijskog fair playa od 2012. do 2016. godine, ali je Visoki sportski sud (CAS) u Lausannei srušio tu presudu. CAS ne samo da je poštedio ‘građane’ izbacivanja iz Europe, nego mu je još i financijsku kaznu smanjio s 30 na 10 milijuna eura.

Sada je klub optužen za skrivanje izvora klupskog financiranja, objavljivanja samo dio zarade igrača i bivšeg trenera Roberta Mancinija. Konkretno, sumnja se da je Mancini novac dobio i preko računa Al Jazire, kluba koji je također u vlasništvu šeika Mansoura. Zatim, City je optužen za kršenja pravila financijskog fair – playa UEFA-e i Premierlige, te namjernog opstruiranja istrage Premierlige otkad je otvorena, konkretno od prosinca 2018. godine do danas.

– Ako im se dokaže krivica, moraju biti izbačeni iz Premierlige. To je jedina primjerena kazna za zloupotrebu pravila koja je trajala gotovo desetljeće – složni su u izjavi vlasnici ostalih klubova u Premierligi.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)