Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
2:08 pm

Cijene maslinovog ulja narasle u cijeloj Europi, ali jedna je država iznimka

Piše P. I.

Cijene raznih namirnica rastu već mjesecima, a novi podaci pokazuju koliko je u posljednje dvije godine poskupjelo maslinovo ulje.

U Hrvatskoj je maslinovo ulje poskupjelo za 19% u dvije godine, a u susjednoj Sloveniji za 18%, javlja N1.

Najveće poskupljenje zabilježeno je u Španjolskoj gdje je maslinovo ulje poskupjelo čak 71% u posljednje dvije godine. Na drugom mjestu je Mađarska gdje je zabilježeno poskupljenje od 46%, a poskupljenje od 40% zabilježeno je u Portugalu i Grčkoj.

Najmanji rast cijene maslinovog ulja u zadnje dvije godine zabilježen je u Danskoj gdje je ova namirnica poskupjela za 1%. Zanimljivo je da u jednoj zemlji cijena maslinovog ulja uopće nije rasla. Suprotno trendu u Europi, cijena maslinovog ulja u Švicarskoj je pala za 3%.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)