Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:14 pm

NE BACAJE HRANU Kako iskoristiti ostake mesa i povrća iz juhe?

Piše N.M.

Ako težite ekonomičnosti u kuhinji i uvijek nastojite iskoristiti sve sastojke na što bolji način i da ništa ne bacite evo jedne ideje koja će vam biti od koristi. Kad kuhate finu juhicu od procijeđenog povrća i mesa koje nećete iskoristiti u juhi napravite ukusnu, domaću paštetu.

Ovo je samo ideja kako možete na pametan način iskoristiti povrće i meso iz juhe. Ukoliko želite možete skuhati povrće i bilo koje meso (npr. pileće ili pureće bijelo meso) i za samo 30 minuta na stolu ćete imati ukusnu domaću paštetu, predlaže Tatjana Miletić na svom blogu

Domaća pašteta

Sastojci:

100 g mesa iz juhe

1 krumpir

1 tikvica

1 luk

1 mrkva

celer

1 žličica senfa

1 žličica vrhnja

sol

papar

žličica curry mješavine začina

žličica maslaca

kopar

Priprema:

Sve povrće i meso iz juhe nasjeckajte, ubacite u blender i sjedinite. Dodajte senf, vrhnje, curry, sjeckani vlasac, sol i papar, pa miksajte u blenderu još nekoliko sekundi. Smjesu stavite u hladnjak na sat vremena da se ohladi i malo stisne. Opcije za posluživanje su razne, nama omiljena je da paštetu namažemo na kriške bageta, pospemo svježe mljevenim paprom i na vrh poredamo tanko rezane kolutiće rotkvice, prenosi Večernji list

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)