Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:58 pm

VIDEO RECEPT Brza voćna rolada koja se ne peče

Piše N.M.

Ovo je fantastična ideja jer podlogu od piškota možete koristiti kao zamjenu za biskvit u raznim vrstama rolada. 24 sata donose varijantu sa kremom od vanilije i malinama.

Sastojci:

mlijeko – 200 ml 

piškote – 300 g 

za kremu:

jaja – 2 komada

šećer – 50 g 

vanilin šećer – 10 g

kukuruzni škrob – 80 g 

mlijeko – 500 ml 

drugi dio punjenja:

omekšali maslac – 150 g 

maline – 300 g 

Dekoracija:

vrhnje za šlag – 300 ml 

šećer u prahu – 50 g 

otopljena čokolada – 50 g 

maline – 100 g 

metvica – 5 g 

Priprema:

Piškote namačite u mlijeko i slažite jednu do druge na plastičnu foliju, i tako dok sve ne potrošite.

Potom izradite maslac mikserom, ostavite ga sa strane i krenite pripremati kremu. Pomiješajte sve sastojke za kremu, ali pazite da ne bude grudica – najprije ulijte dio mlijeka, dobro promiješajte pjenjačom, pa ulijte ostatak i promiješajte.

Stavite tu smjesu na laganu vatru i kuhajte uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Uklonite sa štednjaka i ostavite da se ohladi. Kad je krema hladna, pomiješajte je mikserom sa ranije izrađenim maslacem. Rasporedite kremu na piškote i poslažite po tome maline.

Pažljivo sve zarolajte pa roladu ostavite u foliji, omotajte ju dobro i stavite na hladno mjesto sat vremena da se krema dobro stegne i poveže sa piškotama. Kasnije uklonite foliju.

Pripremite dekoraciju – pomiješajte vrhnje sa šećerom u prahu i izradite šlag. Time premažite cijelu roladu pa je prošarajte otopljenom čokoladom. Na kraju je ukrasite malinama i svježom metvicom.


Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)