Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
5:54 pm

FOTOGALERIJA Izložba Fanite Barčot Nikolac i Milene Milenković ‘Forma odslikavanja’

Piše N.M.

Ovoga utorka je u Galeriji fotografije otvorena izložba ‘Forma odslikavanja’, fotografski projekt dviju autorica Fanite Barčot Nikolac i Milene Milenković. Riječ je o generacijski relativno udaljenim autoricama, ali koje njeguju sličnu estetiku i poetiku – obje stvaraju primarno u crno-bijeloj tehnici te su u svom radu zaokupljene propitivanjem vlastitog postojanja, tijela i emocije kroz fotografski narativ. Riječ je o izložbi/projektu koji je dosad bio postavljen i u Rijeci i u Beogradu, a u okviru otvorenja, posjetiteljima je o samoj ideji i konceptu izložbe nešto više otkrio kustos i umjetnik Ivica Nikolac. Splitskoj publici zahvalila je na dolasku i autorica Fanita Barčot Nikolac, dok je Milenković bila spriječena doći na splitsko otvorenje. Posebno emotivan bio je oproštaj dugogodišnje predsjednice Fotokluba Split, Maje Prgomet, koja je otvorenje izložbe iskoristila da zahvali svima na suradnji i potpori te predstavi svima svoju nasljednicu, Anu Žanko, dugogodišnju zaposlenicu Fotokluba Split koja je na Izvanrednoj izbornoj skupštini izglasana za novu predsjednicu udruge.

Podsjetimo, Maja Prgomet podnijela je ostavku na mjesto predsjednice udruge zbog osobnih razloga, nakon što je dužnost predsjednice obavljala od 2016. godine. Na otvorenju izložbe Prgomet je istaknula kako je zahvalna svim suradnicima, članovima i prijateljima Fotokluba Split, pogotovo Feđi Klariću koji ju je te 2016. godine zapravo i pogurao u odluci da se kandidira za predsjednicu kluba. 

– Postigli smo jako puno toga u ovih sedam godina, iza nas su brojni sjajni projekti, a ono što me najviše veseli jesu radionički projekti za djecu i mlade koje ćemo, vjerujem, nastaviti provoditi i dalje. Ne idem nigdje, ostajem i dalje aktivna kao članica udruge i iz te ću pozicije nastaviti raditi na projektima udruge. Bilo je teško donijeti ovu odluku, ali s druge strane sam mirna jer znam da me nasljeđuje osoba koja je najzaslužnija za sve ove velike pomake kojima svjedočimo posljednjih godina u Fotoklubu – poručila je Prgomet.

Nova predsjednica, Ana Žanko, zahvalila je Maji u svoje osobno, i u ime svih članova Fotokluba Split te je istaknula kako je upravo Majino vodstvo, njena energija, entuzijazam i neumoran rad, održao Fotoklub na životu. 

– Maja je ostavila srce na terenu, doslovno. U mojih četiri godine profesionalnog angažmana u Fotoklubu Split bila je dostupna od 0 do 24, sedam dana u tjednu, uvijek spremna za akciju, za rad, za nove ideje. Postavila je letvicu jako visoko za sve koji dolaze nakon nje, ali nadam se da ću opravdati njeno povjerenje i povjerenje svih članova. Kako bilo, najvažnije je da Maja ostaje aktivna članica udruge pa smo mirniji čim znamo da nam ona čuva leđa – rekla je Žanko.

Izložba ‘Forma odslikavanja’ ostaje otvorena do 20. listopada i može se pogledati u radno vrijeme Fotokluba.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)