Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:55 pm

JUDO Srebro za Radić, bronce za Šutalo i Kumrića na European Openu u Sofiji

Piše M.K.

Posljednjeg dana European Opena u Sofiji odličnih borbi nije manjkalo, a na redu su bile muške kategorije -81kg, -90kg, -100kg i +100kg odnosno ženske -70kg, -78kg, +78kg. Hrvatski predstavnici danas su bili: Josip Bulić (-90kg), Zlatko Kumrić (-100kg), Marko Kumrić (- 100kg), Anđela Violić (-70kg), Ivana Maranić (+78kg), Helena Vuković (+78kg), Ivana Šutalo (+78kg), Tina Radić (+78kg), javlja Hrvatski judo savez.

Čak četiri predstavnika iz Hrvatske danas je bilo u finalnom bloku, a najdalje je došla Tina Radić (AJK ‘Student – Split’) u kategoriji preko 78kg koja je u finalu poražena od puno iskusnije Samah Hawe Camare (Fra). Radić je danas bila bolja od Tolkyn Tursynakynove (Kaz), Khrystyne Homan (Ukr) i Stessie Bastareaud (Fra).

‘Zadovoljna sam s današnjim danom, cijeli dan sam bila koncentrirana, došla sam kao prvi nositelj do finala, nažalost nisam mogla tu zadnju stepenicu, nisam kontrolirala borbu, ali sve u svemu sam zadovoljna, super’, rekla je Radić.

U istoj kategoriji do brončane medalje došla je i Ivana Šutalo (JK ‘Dubrovnik’) koja je porazila Francuskinju Lucile Dupin.

‘Odlično, napokon prva medalja, da je mogu objesiti oko vrata nakon praktički tri godine. Jako sam zadovoljna današnjim radom, judom, sve u svemu mislim da se vraćam na stare staze i da će biti dobar početak sezone’, kazala je.

Dubrovčanka je ranije upisala pobjede protiv Laure Fuseau (Fra), Khrystyne Homan (Ukr), a porazila ju je Stessie Bastareaud (Fra).

Zlatko Kumrić (AJK ‘Student – Split’) osvojio je brončanu medalju u kategoriji -100kg. U borbi za broncu savladao je domaćeg predstavnika Borisa Georgieva, sjajno je bacio wazari i kroz odličnu tranziciju završio borbu zahvatom držanja. Kumrić je otvorio dan pobjedama protiv Omara Saurija (GEO), Danyla Hutsola (UKR), dok je poražen u borbi protiv Nijemca Louisa Maia.

‘Što se tiče borbe za broncu, mislio sam prvo da je ippon a onda je rekao Tomo (op.a. Tomislav Marijanović) da primim zahvat pa sam naravno zadržao. Zadovoljan sam s danom, jedino ta borba s Nijemcem u polufinalu, po mojem mišljenju bio sam zakinut ali dobro, nema veze. Ovo je dobro čisto zbog glave, nisam dugo bio u finalnom bloku, turnir k’o turnir ne nosi nešto previše bodova. Nije bio loš dan sad kad se zaredalo, u početku sam bio malo tu prvu borbu uspavan. Onda kako je išla borba po borbu sam bio zadovoljan’, kazao je Kumrić.

Nadomak medalje danas je ostala Anđela Violić (JK ‘Dubrovnik 1966’) u kategoriji -70kg, u borbi za broncu od nje je danas bila bolja Nataliia Chystiakova (Ukr). Violić je upisala po dvije pobjede i poraz.

Josip Bulić (-90kg), Marko Kumrić (-100kg), Ivana Maranić (+78kg) i Helena Vuković (+78kg) poraženi su u prvom kolu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)