Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:41 am

GASTRO RIVIJERA: Tjedan s fokusom na kompetencije u turizmu

Piše P. I.

Projekt ‘Gastro Rivijera’ u organizaciji Ceha za ugostiteljstvo i turizam makarskog Udruženja obrtnika ovog je tjedna usmjeren na podizanje kompetencija u turizmu. U koordinaciji s profesoricom Marinelom Bušelić iz Srednje strukovne škole u Makarskoj organiziran je niz prezentacija za učenike.

Kao i do sada, za projektne aktivnosti u ulozi edukatora zaduženi su obrtnici iz lokalnog okruženja.

Prva prezentacija na rasporedu je već danas, a održat će je Petra Mravičić koja je voditeljica poslovnice turističke agencije pri obiteljskom obrtu Tip-extreme iz Makarske koji uspješno posluje već dvadeset godina. S obzirom na to da se ponuda agencije bazira na aktivnostima na otvorenom te vođenim turama diljem Splitsko-dalmatinske županije, fokus prve prezentacije bit će na održivosti u turizmu.

Kako izgleda posao turističkog vodiča i zašto odabrati ovo zanimanje, učenici će imati prilike saznati ove srijede. Za interaktivnu prezentaciju zadužen je Dragan Begić turistički vodič sa zavidnim i dugim stažem i vlasnik obrta JERE iz Tučepi. Petak je rezerviran za izletničku turu u aranžmanu Tip-extrema na kojoj će se učenici iz perspektive gosta, ali i turističke agencije, upoznati sa svim komponentama organizacije izleta.

Ovaj dinamičan tjedan u okviru projekta ‘Gastro Rivijera’ omogućit će učenicima usvajanje novih znanja i praktičnih vještina potrebnih za buduće poslovanje u turističkom sektoru kojeg obilježavaju stalne i brze promjene.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)