Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
7:30 pm

REZULTAT NIJE OBEĆAVAJUĆI Dalmatinska zračna luka nije zadovoljna trenutnom brojem putnika

Piše M.K.

Zračna luka Dubrovnik u siječnju ove godine prihvatila je i otpremila svega 14.269 putnika,  čak 12 tisuća putnika manje u odnosu na siječanj 2019. godine! Naravno, rast je prisutan u odnosu na prethodne dvije godine, kada su brojke bile još niže, no rezultat svakako nije obećavajući, piše Croatian Aviation.

Podsjećamo, Dubrovnik je zabilježio značajno niži oporavak u odnosu na druge hrvatske zračne luke u prošloj ljetnoj sezoni, pritom je u cijeloj 2022. godini kroz ovu zračnu luku prošlo 2.1 milijuna putnika. 

Radi se o trećoj hrvatskoj zračnoj luci koja je u jednoj godini imala više od 2 milijuna putnika, pa će Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo uskoro morati raspisati natječaj za drugog pružatelja zemaljskog usluga i u Zračnoj luci Dubrovnik.

Kroz osam hrvatskih zračnih luka otvorenih za redovni međunarodni promet u siječnju ove godine zabilježeno je ukupno 272.976 putnika.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)