Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:55 pm

Neymar o nogometašu koji je priznao da je homoseksualac: ‘Ovo je važan dan’

Piše M.K.

Neymar je na konferenciji za medije uoči utakmice osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Bayerna dobio pitanje o češkom reprezentativcu Jakubu Janktu koji je priznao da je homoseksualac, prenosi Index.

‘Ovo je važan dan. Svi smo slobodni, predrasude ne smiju biti toliko važne o kakvom se god obliku diskriminacije radilo. Nisam znao da je Jankto to obavio. Svako ljudsko biće mora biti slobodno raditi što želi’, rekao je Brazilac.

Podsjetimo, vezni igrač praške Sparte rekao je kako želi živjeti svoj život ‘na slobodi’. 

‘Kao i svi drugi, imam svoje snage. Imam svoje slabosti. Imam obitelj. Imam svoje prijatelje’, rekao je Jankto na Instagramu. 

‘Imam posao koji godinama radim najbolje što mogu, ozbiljno, profesionalno i sa strašću. Kao i svi drugi, i ja želim živjeti svoj život u slobodi. Bez strahova. Bez predrasuda. Bez nasilja. Ali s ljubavlju. Ja sam homoseksualac i ne želim se više skrivati’, poručio je.

Jankto je od 2017. član španjolskog prvoligaša Getafea, a trenutačno je na posudbi u Sparti. Igrao je i za Udinese, Ascoli i Sampdoriju, dok je za češku reprezentaciju odigrao 45 utakmica i postigao četiri gola.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)