Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:10 pm

RECEPT Pašta fažol

Piše M.K.

Index donosi recept za iznimno jednostavno, a toliko ukusno i hranjivo jelo.

Sastojci

Varivo

0,5 kg suhog graha

1 glavica luka

2 manje mrkve

150 g korijena celera

2 lista lovora

maslinovo ulje

1 žličica dvostrukog koncentrata rajčice

300 g tjestenine po vašoj želji

sol

papar

Pešt

100 g pancete

4 režnja češnjaka

svježi peršin

Priprema

Suhi grah možete namočiti preko noći kako bi ga omekšali i skratili mu vrijeme kuhanja.

Stavite ga kuhati u hladnu vodu, a nakon što zavrije i kuha otprilike 10 minuta, procijedite ga i bacite vodu.

U loncu u kojem ćete kuhati grah, prvo na maslinovom ulju prepržite sitno kosani luk, celer i mrkvu nasjeckanu na manje komadiće. Stavite i lovor pa sve zajedno pirjajte otprilike 5 do 7 minuta.

Dodajte grah i sve prelijte vodom. Pustite da kuha.

Pešt pripremite tako da u blenderu ili sjeckalici usitnite pancetu, češnjak i peršin dok ne dobijete teksturu paste.

Kada je grah na pola kuhan ubacite u njega pešt i dodajte koncentrat rajčice. Posolite, popaprite i pustite da krčka.

Varivo je gotovo kad grah omekša. Pred sam kraj ukuhajte tjesteninu pazeći na upute na pakiranju kako je ne bi raskuhali.

Napomena

Ukoliko koristite suho meso tada ga stavite kuhati u vrijeme kad ste stavili i grah. Ako želite dodati kobasicu, stavite je pred kraj kuhanja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)