Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:45 am

SVIJET SPORTA TUGUJE Nakon teške bolesti preminuo bivši svjetski i europski prvak

Piše M.K.

Tim Lobinger, bivši europski i svjetski prvak u skoku s motkom, preminuo je nakon duge i teške bolesti. Bilo mu je 50 godina. Bivšem njemačkom atletičaru rak krvi dijagnosticiran je 2017. godine. Godinu kasnije vjerovalo se da je pobijedio u ovoj borbi, ali rak mu se vratio 2020. godine. Umro je u četvrtak u Münchenu, prenosi Index.

Lobinger je bio bivši svjetski dvoranski prvak i bivši dvostruki europski prvak. Na otvorenom osvojio je europsku broncu 2002. i srebro 2006. godine. Nakon kraja profesionalne atletske karijere radio je kao kondicijski trener u RB Leipzigu.

Potresno priznanje

‘Za mene više nema spasa, moj rak je previše agresivan. U veljači su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebali bismo se dogovoriti, pozabaviti se sahranom i organizirati sve. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s djecom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše’, rekao je Lobinger prije četiri mjeseca za Bild.

Otkrio je tada da na 193 centimetra visine ima tek 66 kilograma i da je polovicu prošle godine proveo u bolnici.

‘To nije pravi život. Život vrijedan življenja odvija se izvan bolnice. Opet, uvijek postoje mali načini da se stekne snaga i ne izgubi nada. Vrijedi se boriti za svaki dan koji živim i koji mogu provesti sa svojom obitelji’, izjavio je tada.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)