Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
12:38 pm

IVAN LEKO: Marko Livaja je spreman na sve!

Piše D. F.

Nakon pobjede protiv Dinama pred Hajdukom je novi ispit. U 11. kolu HNL-a ‘bijeli’ u subotu (18.30 sati) gostuju u Rijeci.

– Bilo bi lijepo da možemo na Poljudu vidjeti navijače Hajduka i Dinama zajedno, na Rujevici navijače Rijeke i Hajduka, u Osijeku, na Maksimiru…Ne znam kad ćemo to vidjeti, ali ja bih to volio s ljudske strane – rekao je trener Hajduka Ivan Leko, a zatim se dotakao ‘povratka’ Marka Livaje na Rujevicu.

– Pričamo mi svaki dan. Marku se ne treba puno reći. On sve razumi i sve zna, spreman je na sve. Njegova nogometna i socijalna inteligencija je na visokom nivou.

Hoće li biti promjena u sastavu, je li Žaper starter?

– Razmišljamo dosta. Iskreno, imamo dvije-tri dileme. Tijekom dana ćemo donijeti odluku.

Kakva vam se čini Rijeka?

– Dobri su, potentni, mladi. Igraju dobar nogomet, zabijaju puno golova. Pogledali smo ih dosta. Nezgodna ekipa, pogotovo doma, ali nismo ni mi za baciti. Puno će ovisiti o nama. Dobar izazov za nas, želimo biti pravi. 

Koji je recept za Rujevicu?

– Volio bih da uzmemo balun, da oni ne mogu prijeći centar, da ih ‘pojedemo’ u duelu. To je neki ideal, ali tu je protivnik sa svojim kvalitetama. Želimo u svojim momentima biti konkretni, a u trenucima kada je protivnik bolji čuvati prilaske svom golu. 

Nakon Dinama ste bili nezadovoljni suđenjem Pajača, bojite li se suđenja na Rujevici?

– Ne bojim se. Volio bih da čovjek odsudi dobro. Ja mu to više želim nego on sam sebi. Ali, isto je ljudski kada netko falije da to kaže. Kolarić je dobar sudac, pokazao je da ima kvalitetu. Do prije dan nisam imao pojma tko će suditi. 

Pobjeda bi puno značila, zar ne?

– Bili smo već u takvoj situaciji pa smo izgubili dvije utakmice. Slažem se da je važno nakon velike pobjede dobiti novi derbi, dobiti dodatno samopouzdanje. To je dobar znak moći i stabilnosti ako bi uspjeli pobijediti.

Je li Rijeka ima najizazovniji napad HNL-a?

– Dobri su, dolaze s velikim brojem igrača gore. Šutiraju puno, respekt njima, ali i mi smo. Imamo svoje adute i snage. 

Hajduk je slavio u pet od zadnjih šest ogleda na Rujevici, znate li za taj podatak?

– Ja se sjećam da nismo dobili zadnju. Dojam je jedno, a brojevi su drugo. Zadnjih godina nama paše igrati tamo. 

Jesu li dva Filipa, Uremović i Krovinović sve bolji?

– Filipa Uremovića smo svjesno potpisali da donese gard i kvalitetu. Filip Krovinović živi klub 200%, raste zajedno s momčadi.

Je li vas utakmica s Dinamom umorila?

– Mene umori svaki trening. Svaka utakmica te uzme ako živiš to. Kada počnem odrađivati nogomet onda neću biti trener.

Dobili ste sva tri derbija ove sezone. Je li to pokazatelj da je Hajduk ozbiljan?

– Htio bih da smo još bolji. Ima prostora za napredak, trudimo se biti kritični, ali majka svega je rezultat. Tko te pita kako je bilo, bitan je rezultat.

Jeste li gledali utakmice Dinama i Zrinjskog?

– Gledao sam Marseille – Brighton i AEK – Ajax. Žao mi je Zrinjskog. Gledao sam zadnjih 15 minuta. Jako mi je žao tih momaka, dali su sve od sebe. Bilo je puno utakmica pa sam uživao.

Radite li na realizaciji?

– Radimo puno, kretanja, automatizmi. Nisam sretan kada vidim da smo zabili 13 golova. Uvijek je ideja zabiti dva i više – zaključio je Leko.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)